N24SportBaka Slišković progovorio o rušenju Starog mosta u Mostaru i izazvao reakcije...

Sport

Baka Slišković progovorio o rušenju Starog mosta u Mostaru i izazvao reakcije u BiH

PODIJELITE ČLANAK

Legendarni nogometaš Hajduka i bivši izbornik Bosne i Hercegovine Blaž Slišković ovih se dana u razgovoru za srbijanski Nedjeljnik dotaknuo rušenja Starog mosta u Mostaru.

– Što je za mene značilo rušenje tog mosta? Pa bila je to tužna slika. Samo znaš što? Ako je, i samo ako jest, istina da je most služio za transport streljiva za Armije RBiH, drago mi je da je srušen. Ne zbog vojske, nego zbog streljiva. Rekao bih vam i da je HVO vozio streljivo preko tog mosta – rekao je Slišković.

– Jedan ljudski život ne vrijedi stotinu starih mostova. Dao bih stotinu mostova za jedan život. I znate poantu? U Mostaru su svi ostali mostovi srušeni, svi su porušeni. Samo oni koji za njim žale toliko, žale jer su ga Turci napravili. Zato. Oni u tome vide bit, kao što drugi vide suštinu u tome da je neki most izgradila Austro-Ugarska – izjavio je Baka te naglasio:

– I za to vrijeme ne žale za deset tisuća ljudi. Kažu da je most simbol. Da. Ali evo, napravili su nove. Treba objektivno gledati na stvari. Takvih priča o simbolima u Mostaru ima mnogo, a o objektivnim stvarima nitko ne priča.

Sliškovićeve izjave prenijeli su brojni mediji u Bosni i Hercegovini i njegovi su stavovi izazvali polemike u susjednoj državi.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još