spot_img
spot_img
N24VijestiSvijetBesplatni roaming sve do 2032. godine

Vijesti iz svijeta

Besplatni roaming sve do 2032. godine

PODIJELITE ČLANAK

Zastupnici u Europskom parlamentu odobrili su na plenarnoj sjednici u Bruxellesu produženje uredbe „Roam like at Home“ kojom je 2017. godine ukinuta naplata dodatne naknade za roaming tijekom putovanja unutar Europske unije.

 

Produljenjem uredbe, potrošači će i dalje moći nastaviti koristiti njezine pogodnosti sve do 2032. godine.

Zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP), Željana Zovko, pozdravila je produljenje uredbe, istaknuvši kako je „Roam like at Home“ jedna od najuspješnijih europskih priča koja je pokazala sve prednosti jedinstvenog tržišta. „Ukidanjem naknada u roamingu značajno su smanjeni troškovi milijunima građana koji danas putuju bezbrižnije i bolje su povezani sa svojim bližnjima diljem EU-a. Produljenjem ove uredbe ćemo povećati kvalitetu usluge i korištenja mobilnih usluga u inozemstvu kao i kod kuće“- poručila je Zovko, dodavši kako je ovime napravljen veliki iskorak prema istinskom europskom digitalnom tržištu.

Zovko je također naglasila kako je u sklopu nove regulacije osiguran i pristup hitnim službama diljem Europe bez ikakvih dodatnih troškova. „Iz naših nedavnih nesretnih iskustava znamo koliko je važno brzo stupiti u kontakt s hitnim službama. Ovime ćemo pomoći građanima u nevolji koji nisu u vlastitoj državi da brzo pristupe potrebnoj pomoći“, zaključila je Zovko.

Uredba je usvojena s 581 glasom za, 2 protiv i 5 suzdržanih.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img