N24VijestiBh. grad dobio policiju za pse: Evo što će raditi

Vijesti

Bh. grad dobio policiju za pse: Evo što će raditi

PODIJELITE ČLANAK

Grad Banja Luka je u sklopu Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, dobio i policiju za pse koja će se svakodnevno baviti pitanjima koja odnose na životinje u ovom gradu.

“Naime, ovo je veliki korak koji je napravljen u dogovoru sa udruženjima za zaštitu životinja.

Zadatak policije za pse će, između ostalog biti i da kontrolira da li vlasnici pasa poštuju sve ono što je potrebno, odnosno, da li psi imaju povodac, da li imaju brnjice i slično.

Sve ovo realizira se kako bi psi imali adekvatne uvjete za život i boravak kod svojih vlasnika, ali sa fokusom na sigurnost naših sugrađana.

‘Cilj ove novine je bolja sigurnost za građane, poštovanje obaveza koje imaju vlasnici pasa, ali kontrola uvjeta u kojim borave životinje nakon udomljavanja. Ovo je još jedan od planova koji smo proveli u djelo zajedno sa udruženjima za zaštitu životinja. Uredili smo azil, organizirali akciju ‘Udomi ljubav’, postavili hranilice za pse, a radimo na još mnogo projekata koje ćemo vam uskoro predstaviti. Uradili smo mnogo kad je zaštita životinja i briga o kućnim ljubimcima u pitanju i tako ćemo nastaviti i dalje”, rekao je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

Sve infromacije oko rada policije za pse, ali i prijave problema, mogu da se dobiju putem brojeva telefona 065/877-031 i 051/306-464″, navodi se u priopćenju Grada Banja Luka.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još