spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiBiH: Dio radnika u svibnju će imati čak šest neradnih dana

N24

BiH: Dio radnika u svibnju će imati čak šest neradnih dana

PODIJELITE ČLANAK
Radnicima u FBiH će 1. i 2. svibanj biti neradni dani, dok će radnicima u RS neradni dani biti 1., 2., 3., 5., 6. i 9. svibanj.

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS kažu da su neradni dani u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, povodom Međunarodnog praznika rada:

  • 1.5. 2024. i 2.5.2024. (srijeda i četvrtak) i
  • 9.5.2024. (četvrtak), kada se obilježava republički praznik, Dan pobjede nad fašizmom.

dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, poduzeća, ustanove i druge organizacije i oni koji profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Načelnik općine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su poduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni raditi i u dane praznika Republike i u kojem obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

Kako je priopćeno iz ministarstva, u dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani bit će:

  • 3.5. (pravoslavni Veliki petak),
  • 5.5. (dan Vaskrsa) i
  • 6.5.2024. (Vaskršnji ponedjeljak)

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak s radnog mjesta u te dane, navode iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img