N24VijestiCrna kronikaBivši glasnogovornik OSCE-a Richard Medić pronađen mrtav u Mostaru

Crna kronika

Bivši glasnogovornik OSCE-a Richard Medić pronađen mrtav u Mostaru

PODIJELITE ČLANAK

Richard Medić ( 50), bivši glasnogovornik OSCE-a u Mostaru, pronađen je mrtav u stanu u ulici Alekse Šantića u ovom gradu, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Kako je potvrđeno iz policije, njegovo beživotno tijelo je pronađeno u nedjelju, 23. listopada u 22.30 sati, a o tome ih je obavijestila ekipa Hitne pomoći.

Dežurni liječnik se, kako saznaje “Avaz”, nije mogao izjasniti o uzroku smrti, a nakon uviđaja na licu mjesta, a po naredbi dežurnog županijskog tužitelja urađena je obdukcija tijela.

Prema prvim informacijama, nakon obdukcije koja je jučer urađena uzrok smrti je meningitis.

Medić je bio i glasnogovornik Skupštine europskih regija (AER), a u javnosti je ostalo upamćeno to da je 2008.godine uhićeb pri pokušaju da na zgradu Berlaymont u Bruxellesu izvjesi plakat veličine 60 kvadratnih metara s natpisom “Subsidiarity is a word”.

Medić je tada za “Dnevni avaz” kazao da su ga uhitile specijalne snage belgijske policije, te da su ga u pritvoru zadržali sedam sati.

Radilo se o kampanji AER-a, odnosno pokretu “Subsidijarnost jeste riječ” kojoj je svrha bila zahtjev uključivanja te riječi u rječnik svakog jezika.

Medić je bio i državljanin BiH, ali je rođen u Melburnu, u Australiji, gdje se i školovao. Osim u Mostaru, kao glasnogovornik  međunarodnih organizacija radio je u Prištini i u Strasbourgu, a bio je i savjetnik za digitalne strategije u institucijama EU.

U Mostaru je imao i obrt registriran na adresi stana u kojem je nađen. Zabilježeno je i to da je skočio sa Starog mosta.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još