spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaČetvero mrtvih u padu zrakoplova koji je letio iz Zagreba

N24-CRNA KRONIKA

Četvero mrtvih u padu zrakoplova koji je letio iz Zagreba

PODIJELITE ČLANAK

Četiri su osobe poginule kada se mali sportski zrakoplov srušio u Lungauu u središnjoj Austriji u četvrtak poslijepodne, objavila je u petak austrijska policija dodajući da je zrakoplov letio iz Zagreba za Salzburg, prenosi agencija APA.

Zrakoplov Cirrus SR-20 poletio je iz hrvatske prijestolnice nešto prije 14:00 sati, a odredišna zračna luka bila je Salzburg. Oko 15:45 zrakoplov se srušio u šumu na neprohodnom terenu na Passeggenu – planinskom grebenu u općini St. Andrä im Lungau.

Hitne službe uspjele su doći do olupine zrakoplova kad su putnici već bili mrtvi. Prema navodima policije, žrtve još nisu identificirane. Uzrok pada također nije poznat. Državni ured kriminalističke policije Salzburga preuzeo je istragu i pozvao stručnjaka za zrakoplovne nesreće. Državni odvjetnik naredio je zapljenu olupine zrakoplova i obdukciju tijela, navodi APA.

Spašavanje je otežavala stalna kiša i strm teren. Olupinu su tijekom noći izvukli pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi St. Andrä, Tamsweg i Ramingstein, kao i pripadnici gorske službe spašavanja Tamsweg i prevezli je u prostorije odjela za održavanje cesta Mauterndorf na procjenu stručnjaka, prenosi Hina.

Prema Kronenzeitungu, jedan je očevidac čuo udarac i alarmirao spasilačke službe. Kako izvještava ORF Salzburg, vrijeme u Lungauu u vrijeme nesreće smatralo se teškim za vizualne letove – zbog djelomično guste naoblake i turbulencije vjetra.

Uz to, navodi se da je srušeni zrakoplov standardno bio opremljen padobranom za hitne slučajeve, koji se aktivira uz pomoć eksplozivnog punjenja. Međutim, sustav za spašavanje očito nije bio aktiviran, prenosi agencija APA.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img