N24ReceptiČokoladni raspucanci - idealni keksići za blagdane

N24-RECEPTI

Čokoladni raspucanci – idealni keksići za blagdane

PODIJELITE ČLANAK

Iznutra mekani i kremasti, a izvana slatko hrskavi raspucanci su jedan od omiljenih blagdanskih kolača.

Isprobajte ovaj recept, nećete požaliti.

Sastojci: 

  • 220 g tamne čokolade, po želji možete dodati malo mliječne
  • 90 g maslaca
  • 220 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žličica mješavine začina za savijaču od jabuka
  • 1/2 praška za pecivo

Smjesa za valjanje:

  • 40 g šećera u prahu
  • 40 g kristal šećera
  • 1 žličica mješavine začina za savijaču od jabuka

Priprema: 

Rastopite maslac i u njega, dok je još topao, ubacite razlomljenu čokoladu. Sve zajedno miješajte dok se čokolada lijepo ne rastopi i sjedini s maslacem. Jaja, šećer, vaniliju i začin za savijaču od jabuka dobro sjedinite mikserom. Toj smjesi dodajte maslac i čokoladu i sve zajedno pomiješajte. Kad ste sve lijepo sjedinili krenite dodavati brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo. Gotovu smjesu stavite na sat vremena u hladnjak. Ohlađenu smjesu trgajte rukama da dobijete kuglice veličine oraha. Kuglice prvo uvaljajte u kristal šećer pomiješan sa začinom za savijaču od jabuka a potom u šećer u prahu. Na papir za pečenje slažite kuglice i blago ih pritisnite po sredini. Pecite ih na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Neka vas ne zbuni to što su mekane kad ih izvadite iz pećnice, slobodno ih ostavite nekoliko minuta u limu za pečenje pre nego što ih servirate.

PODIJELITE ČLANAK
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još
spot_img
spot_img