Čokoladni sufle – neodoljiva poslastica za prave sladokusce
Ako volite čokoladu, ovaj desert će vas osvojiti na prvi zalogaj! Čokoladni sufle savršena je kombinacija hrskave korice i mekanog, toplog čokoladnog srca koje se doslovno topi u ustima. A najbolji dio? Priprema je brza i jednostavna!
Sastojci:
- 220 g čokolade
- 250 g margarina
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 120 g brašna
Priprema:
- Čokoladu i margarin otopite na pari, miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
- U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte brašno i dobro promiješajte.
- Spojite obje smjese i miješajte dok ne dobijete homogenu teksturu.
- Ulijte smjesu u namašćene kalupe za sufle ili male keramičke posudice.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C točno 7 minuta – tajna uspješnog suflea je u tome da izvana bude pečen, a iznutra tekuć!
Posluživanje
Najbolje ga je poslužiti odmah, uz kuglicu sladoleda od vanilije i posipane usitnjene lješnjake. Kontrast tople, bogate čokolade i hladnog sladoleda čini ovaj desert pravim užitkom za nepce!
Isprobajte i javite nam dojmove – kako vi volite poslužiti svoj čokoladni sufle?

