spot_img
spot_img
N24SportNogometDalić u problemima, Vatreni na Euro idu bez velikog aduta za ‘bušenje’...

EVO O ČEMU JE RIJEČ

Dalić u problemima, Vatreni na Euro idu bez velikog aduta za ‘bušenje’ protivnika

PODIJELITE ČLANAK

Naziralo se već da nije dobro nakon što su došle vijesti o ozljedi koju vuče oko dva mjeseca, no sada je došla i potvrda da Nikola Vlašić mora prisilno pauzirati u naredna dva do tri mjeseca, što znači da neće moći biti u akciji na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.
Podsjetimo, Hrvatska će prvu utakmicu na Euru igrati 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, a potom, do kraja prvog kruga Vatreni će igrati i protiv Albanije te Italije, koja brani naslov osvojen 2021. godine. Za Vlašića neće biti trećeg nastupa na velikom natjecanju, nakon što je do sada bio na Euru 2021. i na putu do bronce na Svjetskom prvenstvu 2022. u Katru.
Signal da nije dobro i da Vlašić vjerojatno otpada za nastup na Euru došao je jučer, a nakon potvrde težine njegove ozljede aduktora, slijedi mu razdoblje oporavka koje znači i propuštanje nastupa u Njemačkoj, kako su objavile Sportske novosti. Vlašićev izostanak s Eura znači i da Hrvatska neće imati velikog aduta za ‘bušenje’ obrana protivnika, s opcijom manje u rotaciji igrača na krilnim pozicijama ili možda u veznom redu.

Ozlijeđen u završnoj fazi sezone

Vlašić je vukao ozljedu u završnoj fazi sezone u Italiji, u dresu Torina, a što se igranja s boli tiče, nije izdržao do kraja utakmice protiv Bologne prošlog tjedna, kada je iz igre morao već u 28. minuti.

Ivan Jurić, hrvatski trener na klupi Torina, o Vlašiću je potom kazao da s boli igra već dva mjeseca, no kako se pokazalo, to nije moglo trajati do završetka sezone, a po novim informacijama, i do željenog nastupa na Euru koji je sve bliže. Umjesto toga, 26-godišnji Vatreni morat će se posvetiti oporavku.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img