spot_img
spot_img
N24Duhovni kutakDeseci tisuća vjernika na proslavi 43. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju

PREDIVNO!

Deseci tisuća vjernika na proslavi 43. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju

PODIJELITE ČLANAK
Deseci tisuća vjernika iz svih krajeva svijeta proslavljaju u utorak 43. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju, koje je jedno od od najvećih hodočasničkih odredišta u svijetu.

Od ranih jutarnjih sati počeo je molitveni program, a ukupno će se slaviti 20 misa na hrvatskom i stranim jezicima.

Vjernici su stigli iz 24 zemlje svijeta, a Ured informacija bilježi službeno prijavljene hodočasnike iz Španjolske, Portugala, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Rumunjske, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Austrije, Mađarske, Ukrajine, Litve, Irske, Kolumbije, Kostarike, Meksika, SAD-a, Brazila, Koreje, Kine i Novog Zelanda.

Predsjednik Udruge hotelijera, ugostitelja i iznajmljivača soba u Međugorju Mario Vasiljkazao je Feni kako u Međugorju trenutno boravedeseci tisuća hodočasnika iz svih krajeva zemaljske kugle.

Popunjenost smještajnih kapaciteta je dobra i mislim da u ovoj sezoni imamo veću popunjenost i veći dolazak hodočasnika u odnosu na proteklu godinu, kazao je Vasilj.

Dodao je i kako hodočasnici ove godine duže ostaju u Međugorju te da su očekivanja za ovu sezonu jako dobra.

Očekujemo da će i osmi i deveti mjesec biti dobro popunjeni. To su dva vrlo važna mjeseca za hodočasnike u Međugorju, prvenstveno osmi mjesec kad je Festival mladih i kad će vjerujem biti preko 30-40 tisuća hodočasnika svaki dan u Međugorju, kazao je Vasilj napomenuvši kako se dolazak značajnog broja vjernika očekuje i za vrijeme ostalih velikih blagdana.

Naime, prema tvrdnjama šestero vidjelaca, tada djece, prvo ukazanje Gospe imali su 24. lipnja 1981. godine. No, tada su se prestrašili i pobjegli kućama te su se vratili sljedećeg dana na brdo Crnicu, iznad mjesta Podbrdo kada im se Gospa ponovno obratila zbog čega se 25. lipnja slavi kao godišnjica ukazanja.

Međugorje je od 1981. godine posjetilo više milijuna hodočasnika i jedno je od najpoznatijih hodočasničkih odredišta u svijetu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img