spot_img
spot_img
N24VijestiBiHDetalji ubojstva u Miljevini kod Foče: Prije zločina nazvao kćerku i rekao...

ZASTRAŠUJUĆE!

Detalji ubojstva u Miljevini kod Foče: Prije zločina nazvao kćerku i rekao joj da će ubiti i suprugu i sebe

PODIJELITE ČLANAK

Još jedno ubojstvo žene u Bosni i Hercegovini. Ovog puta u naselju Miljevina, nedaleko od Foče, gdje je Radomir Andrić pištoljem usmrtio suprugu Milevu, a potom sebi, kako je priopćeno iz Policijske uprave Foča, oduzeo život.

Tijela supružnika pronađena su u njihovoj porodičnoj kući jučer oko 17 sati. Pronašao ih je rođak Radomira Andrić koji je pozvao policiju nakon što je, provalivši u kuću, doznao da se dogodilo ubojstvo. Andrićev drugi rođak, Radivoje Todorović za Radomira kaže da je i ranije bio nasilan prema supruzi, ali da ovakav ishod nitko nije očekivao.

“Ovo što se dogodilo, to je šokiralo ne samo nas, nego cijelo naselje. Oni su živjeli loš život. Bio je nasilan prema njoj. Provjeravao ju je. Ona je radila svoje poslove, išla je da zaradi dinar za tu djecu koju je školovala. Što se tiče nje, ona je bila ispravna i dobra žena. On je bio da Bog sačuva”, dodaje Radivoje.

Supruga je trpila nasilje i ranije

Radomir je, kaže Jovanka – supruga Radivoja Todorovića, prije nego je počinio zločin, nazvao jednu od dvije kćerke i kazao joj da će “ubiti i nju i sebe”, aludirajući na svoju suprugu.

Njegova kćerka je potom obavijestila rođake, moleći ih da spase njenu majku.

“Nije to njemu prvi put, ko se nadao ovome. Sad, da li su oni znali da on ima pištolj ili nema, ja u to ne ulazim. Vjerovatno je to i bez dozvole, bez čuda. A bio je nasilan nad njom. I već je to bilo kasno. Kuća je već bila zaključana. Kaže zvoni tamo telefon, djeca ga zovu. Onda je moj muž obio…2-3 puta zvao, lupao, sjekirom pokušavao, onda je otišao ponovo po nekakav pajser, uglavnom obio je vrata da ako bi bio ko živ, da ga spasi. Međutim, to je već kasno bilo. U sobi je našao oboje. Izašao je, poslije je došla milicija, došli doktori”, prisjeća se Jovanka.

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img