spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiDjelatnici Građevinskog fakulteta SUM-a najavili štrajk upozorenja

N24

Djelatnici Građevinskog fakulteta SUM-a najavili štrajk upozorenja

PODIJELITE ČLANAK
Djelatnici ustrojbene jedinice Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru organiziraju jednosatni štrajk upozorenja koji će se održati u utorak, 7. svibnja, s početkom u 12 sati kako bi ukazali na izuzetno loš položaj u kojem se nalaze.

Kako su priopćili, na ovaj su se korak odlučili zbog dugogodišnje diskriminacije kojoj su izloženi, a koja se ogleda u neujednačenosti plaća za sve djelatnike Sveučilišta u Mostaru te loše financijske situacije u pogledu izuzetno niskih plaća kao i drugih naknada koje ne dobivaju.

Također, jedan od razloga je i taj što nisu osigurana sredstva za znanstveno-istraživački rad (objavu članaka, plaćanje kotizacija za sudjelovanje na konferencijama, itd…), te zbog financijskih izdataka kojima su opterećeni studenti Sveučilišta u Mostaru i njihove obitelji.

Stvarno stanje na Sveučilištu ne podudara se s percepcijom koja vlada u javnosti kako na ovoj instituciji cvatu ruže, i teku med i mlijeko, a koja je najvećim dijelom kreirana priopćenjima i javnim objavama menadžmenta Sveučilišta kroz web stranicu Sveučilišta, te medije, navodi se u priopćenju.

Dodaje se i kako u pogledu plaća i drugih naknada, svi djelatnici na razini Sveučilišta za isti posao nemaju iste plaće, naknade i druga primanja.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img