spot_img
spot_img
N24VijestiDodik sa Osmorkom o formiranju vlasti u subotu, sastanak sa HDZ-om zakazan...

Vijesti

Dodik sa Osmorkom o formiranju vlasti u subotu, sastanak sa HDZ-om zakazan za ponedjeljak

PODIJELITE ČLANAK

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će razgovore o formiranju vlasti na državnom nivou sa predstavnicima partija tzv. Osmorke i HDZ-a obaviti u narednim danima.

Dodik je kazao kako je sastanak sa Osmorkom zakazan za subotu, gdje će precizirati odnose, dok je sastanak sa predstavnicima HDZ-a najavljen za ponedjeljak.

“Na sastanku sa Osmorkom ćemo precizirati odnose, u ponedjeljak ćemo razgovarati sa HDZ-om, a nakon tih pojedinačnih sastanaka planiran je i zajednički sastanak na kojem će se finalizirati stvari. Mislim da će to biti do kraja narednog tjedna”, najavio je Dodik u izjavi za RTRS.

“Nesumnjivo da su Osmorka, HDZ i SNSD osnova novog struktuiranja vlasti. Pokušat ćemo sastaviti prpračun za iduću godinu što bi bio jedan od presedana jer se to nikada tako brzo nije dešavalo”, dodao je Dodik i rekao kako se nada da, ako to ne bude do Nove godine, sigurno će biti u prvom tjednu siječnja.

Dodik je rekao i da sa Osmorkom i HDZ-om očekuje zajedničke projekte u okviru reformi i dobijanje kandidacijskog statusa. Također, najavio je da će predložiti ugovor dvije vlade – federalne i Vlade RS-a – o projektima i idejama koji postoje već nekoliko godina, a koje je, kako kaže, blokirala SDA.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img