N24ReceptiDomaće bajadere, pogledajte najjednostavniji recept

N24-RECEPTI

Domaće bajadere, pogledajte najjednostavniji recept

PODIJELITE ČLANAK

Meka, nježna i puna okusa – takva je domaća bajadera. I, ne manje važno, ne treba biti ekspert da bi dobro ispala. Ova ljepotica puna okusa ukrasit će svaki blagdanski stol, a gosti će tražiti, sasvim sigurno, još! Recept sadrži kokos, međutim, jednako čarobno ispast će i ako se količina kokosa u receptu zamijeni mljevenim orasima, bademima ili lješnjacima.

Sastojci: 

Smjesa s keksom

  • 500g mljevenog keksa
  • 200g kokosa (mljevenih badema, oraha ili lješnjaka)
  • 250g šećera
  • 200ml mlijeka
  • 250g maslaca ili margarina
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 žlica ruma

Glazura:

  • 200g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

Priprema:

Pomiješajte keks i kokos u velikoj posudiU lončić stavite mlijeko, margarin, šećer i vanilin šećer, stavite na laganiju vatru da se sastojci istope. Čim se sastojci istope, prelijte ih preko keksa i kokosa, nastavite miješati kuhačom. Dodajte rum pa nastavite mijesiti rukama. Tepsiju malo pouljite (dimenzije tepisje oko 26 X 39 cm) i rasporedite smjesu, vjerovatno će vam biti lakše prstima, a na kraju još zagladite nekom špahtlom. Prelijte glazuru od čokolade i stavite u frižider da se stegne. Kada se odlučite rezati kolač, izvadite ga iz frižidera barem 15 minuta na sobnu temperaturu, tako da ne puca prilikom rezanja.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još