spot_img
spot_img
N24Duhovni kutakDon Tomo, kupreški župnik poziva sve ljude dobre volje da pomognu i...

ZA OČUVANJE TRADICIJE!

Don Tomo, kupreški župnik poziva sve ljude dobre volje da pomognu i uplate donaciju za svetišta na Kupresu

PODIJELITE ČLANAK

Apel don Tome, kupreškog župnika upučen je svim ljudima dobre volje. Zajedno ovoj župi možemo pomoći da se završe već započeti radovi.

“Dragi Kuprešaci i prijatelji Kupresa koji se virtualno okupljate u ovoj grupi i pratite sva kupreška zbivanja, pozdrav vam s visoravni. Vjerujem da vam se ne trebam predstavljati – zajedno s kapelanom Jadrankom i fra Nikom pastoralno djelujem na našoj visoravni. Neću govoriti o onome što smo u ovih 7 godina učinili – neka djela govore sama za sebe – sve smo to uradili s kupreškim pukom koji živi ovdje. Sada trebamo pomoć svi vas i svih onih koji vole ovu visoravan.

Ove godine slavimo 600. objetnicu rođenja kraljice Katarine i za tu prigodu želimo urediti svetište sv. Ive u Otinovcima koje je izgrađeno na temeljima crkve Presvetog Trojstva koju je Katarina izgradila. Već smo dobro poodmakli u uređenju vanjskog molitvenog prostora a vjerujemo da ćemo brzo moći otpočeti s uređenjem crkve. Želimo sve dovršiti do 27. listopada ove godine za kada je planirana posveta crkve sv. Ive i vanjskom molitvenog prostora koji smo već počeli koristiti za tradicionalnu šestdnevnicu ove godine.
Ove godine je i 30. obljetnica oslobođenja Kupresa. Htjeli bi nešto učiniti i za tu veliku i važnu obljetnicu. Prije nekoliko godina smo započeli uređenje Pastoralnog centra Kraljica Katarina u kripti naše crkve sv. Obitelji. U centru djeluje Glazbena škola don Dominik Stojanović i to je prostor kojega rado koriste svi i za razna događanja a osobito mldi i djeca. Bili bi sretni kada bi do obljetnice oslobođenja mogli dovršiti uređenje Pastoralnog centra i blagosloviti ga na uočnicu oslobođenja. Zajedno s vama, to bi mogao biti naš dar kupreškoj djeci i mladima za tu prigodu.
Iduće godine je 125. obljetnica župe sv. Ante u Rastičevu a za tri godine 100. obljetnica izgradnje crkve u u Rastičevu. Nakon uređenja svetišta u Otinovcima, rado bi uredili i crkvu sv. Ante a sve to možemo zajedno kao što smo sve do sada urađeno uradili zajedno.

Vjerujem da će biti među vama onih koji će prepoznati vrijednost ovoga što činimo na visoravni i da ćete nas i financijski poduprijeti. U grupi nas je nekoliko tisuća i vaš dar od samo nekoliko eura za nas će biti velik i dragocjen.

Vas i vaše obitelji neka dragi Bog čuva po zagovoru naših zaštitnika: sv. Obitelji, sv. Ive, Gospe Suhopoljske i sv. Ante.

don Tomo, kupreški župnik”

Svi koji zele uplatiti donaciju mogu to napraviti uplatom na sljedece brojeve racuna:

Primatelj:
ŽUPA SVETE OBITELJI
PUT KRALJICE KATARINE 1
80320 KUPRES

Za uplate iz Bosne i Hercegovine
Broj transakcijskog racuna: 1549 2120 0321 8775
Opis/svrha placanja: DONACIJA

Za uplate iz inozemstva:
IBAN: BA39 1549 2120 0321 8775
SWIFT CODE: UPBKBA22 (Intesa Sanpaolo Banka dd, Sarajevo)
Opis/svrha placanja: DONACIJA

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img