N24VijestiSvijetDrama u Njemačkoj: Cimerici gasila respirator, zatim uhićena

N24-VIJESTI

Drama u Njemačkoj: Cimerici gasila respirator, zatim uhićena

PODIJELITE ČLANAK

U Njemačkoj je 72-godišnja žena uhićena nakon što je navodno dva puta isključila respirator bolničke cimerice jer ju je iznervirao zvuk koji je proizvodio.

Žena je privedena pod sumnjom za pokušaj ubojstva nakon incidenta u gradu Mannheimu na jugozapadu zemlje u utorak navečer.

Policija i tužitelji rekli su da je osumnjičenica navodno isključila ženi respirator, a zatim ga je kasnije, unatoč upozorenja medicinskog osoblja da je aparat od vitalnog značaja za pacijenticu, to kasnije tijekom večeri ponovo učinila.

U zajedničkom priopćenju za javnost koje su objavili ured javnog tužitelja u Mannheimu i policija u Mannheimu navodi se da je žena isključila respirator prije 20 sati nakon što ju je “uznemirila buka koja je dolazila iz uređaja za kisik”.

“Iako je bolničko osoblje osumnjičenicu obavijestilo da je opskrba kisikom vitalna mjera, navodno je ponovno isključila uređaj oko 21 sat”, stoji u priopćenju.

79-godišnja pacijentica je morala biti reanimirana, rekle su vlasti, i iako joj život nije u opasnosti, i dalje joj je potrebna intenzivna njega. Osumnjičenica je u srijedu privedena sucu i odvedena u zatvor. Istrage su u tijeku.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još