spot_img
spot_img
N24VijestiSvijetDruženje s pravim prijateljima poboljšava zdravlje a može produžiti i život

N24

Druženje s pravim prijateljima poboljšava zdravlje a može produžiti i život

PODIJELITE ČLANAK

Zdrava prehrana, fizička aktivnost, dovoljno vode i sna, što manje stresa. Sve su to poznati recepti za duži i kvalitetniji život. A sada im možemo dodati još jedan – kavu s najboljom prijateljicom.

Dobri, ali stvarno dobri prijatelji mogli bi vam pomoći da živite dulje, pokazala su istraživanja. Jak i čvrst prijateljski odnos može nam produžiti život gotovo isto koliko i prestanak pušenja te utječe na naš organizam i cjelokupno raspoloženje jednako povoljno kao i konzumacija puno povrća i svakodnevne šetnje. Ako se sve te tri stavke uklope u naš način života, nije nemoguće da ćemo doživjeti stotu. Ili barem doći što bliže njoj.

Jedan od ključnih preduvjeta za kvalitetniji i ugodniji život je znati se nositi sa stresom i spriječiti ga što je češće moguće, a znamo da vrijeme provedeno s najboljom prijateljicom briše stres s lakoćom. Oni trenuci u kojima se zajedno smijemo, tješimo i uživamo u samo našim temama podižu raspoloženje i tako jačaju naš imunološki sustav. Stres utječe i na naš probavni sustav, rad srca i krvnih žila te regulaciju inzulina pa ona prava i iskrena druženja i tu mogu pripomoći.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img