N24ReceptiDva brza recepta: Što s kuhanom šunkom nakon blagdana?

N24

Dva brza recepta: Što s kuhanom šunkom nakon blagdana?

PODIJELITE ČLANAK

Najčešće kulinarsko pitanje koje si postavljamo dan, dva nakon Uskrsa jest kako šunku iskoristiti u nekom drugom obliku, a da nam ne propadne ili dosadi. Donosimo vam dva jednostavna i brza recepta zbog kojih ćete kuhanu šunku još više zavoljeti i u drugim oblicima.

 

Pašteta od kuhane šunke:

  • 25 dag kuhane šunke
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • ½ žličice usitnjene čili papričice
  • 2 žlice limunova soka
  • sol i papar

Priprema paštete od šunke:

  1. Štapnim mikserom usitnite kuhanu šunku i češnjak, potom dodajte izmiješano maslinovo ulje s limunovim sokom.
  2. Dobro izmiješajte i na kraju dodajte čili papričicu, sol i papar po želji. Ovu jednostavnu i ukusnu paštetu koja će vam zagrijati nepce poslužite uz prepečeni kruh.

    Složenac s kuhanom šunkom i tjesteninom:

    • 25 dag kuhane šunke
    • 1 kiselo vrhnje
    • 2 režnja češnjaka
    • 20 dag povrća po želji (grašak, brokula ili prokulice)
    • 30 dag tjestenine
    • 15 dag tvrdog sira za ribanje
    •  ½ dl maslinovog ulja
    • krušne mrvice

    Priprema složenca s kuhanom šunkom:

    1. Zagrijte maslinovo ulje te u njega dodajte sitno nasjeckani češnjak i šunku narezanu na kockice. Kratko popirjajte.
    2. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s kuhanim povrćem, posolite i poparite. U vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali maslacem stavite red tjestenine i povrća pa naribajte malo sira, a potom stavite šunku i s ostatkom povrća prekrijte šunku.
    3. Prelijte sve s kiselim vrhnjem te naribajte ostatak sira. Zapecite u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta.
PODIJELITE ČLANAK
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još