spot_img
spot_img
N24Duhovni kutakDvostruka proslava u župi sv. Iljije proroka - Solakova kula – 2024....

SVI STE DOBRODOŠLI!

Dvostruka proslava u župi sv. Iljije proroka – Solakova kula – 2024. godine

PODIJELITE ČLANAK

Pozivamo vas na dvostruku proslavu u župi sv. Iljije proroka – Solakova kula. Ove godine će biti posebno svečano jer imamo dva važna događaja za slavlje. Proslava započinje već u petak s susretom duhovnih zvanja na Barama, u filijalnoj crkvi sv. Petra i Pavla.

Susret Duhovni zvanja završava najvažnijim događajem –   proslavom blagdana sv. Ilije koja će se održati 21. srpnja. Svečana misa započinje u 11 sati, nakon molitve krunice i prilike za ispovijed. Ove godine župljani župe Solakova kula obilježavaju trideset i jednu godina od egzodusa katolika iz svoje župe, stoga je ovo poseban trenutak za zajedništvo i sjećanje.

 

Župa Solakova kula, posvećena sv. Iliji Proroku, slavi se 20. srpnja, no kako je župa raseljena, patron se premješta u najbližu nedjelju kako bi ljudi iz dalekih krajeva mogli prisustvovati. Nakon svete mise, slijedi druženje uz pjesmu i bećarac. Na sam dan prema tradiciji sv. Misu predslavit će mons. Pero Sudar, biskup u miru, a uvijek propovjeda netko od domaćih sinova – svećenika.

 

Svi ste srdačno pozvani na Solakovu Kulu da s nama proslavite ove važne trenutke. Sveti Ilija, moli za nas!”

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img