spot_img
spot_img
N24VrijemEEvo kad će temperature u BiH osjetnije pasti

N24

Evo kad će temperature u BiH osjetnije pasti

PODIJELITE ČLANAK

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH upozorili su da se na podjednaku vrućinu, lokalno čak i izraženiju, treba prilagoditi u sljedećih sedam do deset dana, do kada će u BiH i dalje pristizati topli zrak sa sjevera Afrike.
U danima vikenda, u poslijepodnevnim satima, postojat će uvjeti i za kraći lokalni pljusak u središnjim i istočnim područjima. Obilje sunca i uglavnom slab vjetar pogodovat će za ljetne aktivnosti, ali imajte na umu stalna upozorenja na vrućinu koja može biti opasna za zdravlje, i da je indeks UV zračenja vrlo visok. Uvjeti za tropske noći postojat će na čitavom prostoru zemlje, upozoravaju iz FHMZ.

Minimalne temperature zraka u varirat će između 20°C i 26°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 28°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 36°C i 41°C. Lokalno maksimalne temperature mogu rasti i do 42°C.

U razdoblju od 22. do 25. srpnja izgledan je prelezak jedne fronte preko BiH, koja bi uvjetovala osjetniji pad temperature zraka, ali i izvjesnu količinu oborina.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 13°C i 18°C, u Hercegovini do 20°C. Najviša dnevna temperatura od 22°C do 27°C, jugu zemlje do 30°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img