spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiEvo kako možete upotrijebiti iskorištene vrećice čaja

N24-ZANIMLJIVOSTI

Evo kako možete upotrijebiti iskorištene vrećice čaja

PODIJELITE ČLANAK

Nakon što skuhamo čaj, vrećicu odmah bacamo u smeće, a to ne bi trebali raditi. Uz pomoć tih malih vrećica možete napraviti svašta – od osvježivanja tepiha do opuštajućih kupki.

1. Osvježavanje tepiha: Tepisi se vrlo brzo zaprljaju, a lako poprime i neugodan miris. Nakon uporabe, listići čaja mogu se osušiti i umiješati sa sodom bikarbonom koja je u svijetu čišćenja poznata kao jedan od najkorištenijih sastojaka. Mješavina se treba raspodijeliti po kritičnim točkama na tepihu, gdje se ostavlja kratkih 20 minuta. U tom vremenu kombinacija sode bikarbone i čaja pohvatat će prljavštinu i apsorbirati mirise.

2. Hidratacija kože: Iskorištene vrećice mogu se još jednom zakuhati kako bi se dobila lagana tekućina koja se može koristiti umjesto tonika i pamučnom blazinicom nanijeti na lice. Ovo je savršeno prirodno sredstvo za sve one koji pate od problema suhe kože. Posebno je djelotvoran zeleni čaj, a pomaže i kamilica. Osim tonika, od njih se može napraviti i maska za oči. Ohlađene vrećice dovoljno je prisloniti na kapke.

3. Uklanjaju masnoću: Aktivni sastojak čaja, tanin, idealan je u beskonačnoj borbi protiv masnih naslaga. Zagorenu mast s dna tave lako omekša kombinacija vrele vode i nekoliko vrećica čaja. Ova mješavina u tavi se ostavlja preko noći, a ujutro će biti dovoljan samo jedan potez spužvom da bi ponovno blistala starim sjajem.

4. Opuštajuća kupka: Topla i umirujuća kupka favorit je svima, a posebno se u njoj uživa u hladnijim danima. Vrećice čaja mogu se i iskoristiti tako da se umjesto umjetnih kupki u vrelu vodu ubaci čaj. Koža voli zeleni čaj zbog njegova detoksicirajućeg učinka, a onu nadraženu idealno umiruje kamilica.

5. Uklanjaju neugodne mirise: Bilo da je riječ o hladnjaku, tenisicama ili pak smočnici, neugodni mirisi posvuda su prisutni. Čaj predstavlja rješenje i za ovaj problem. U zdjelici ili čašici može se ostaviti nekoliko korištenih vrećica koje će apsorbirati neugodan miris.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img