N24MagazinLifestyleEvo kako ukloniti pseću mokraću i neugodan miris iz tepiha

Magazin

Evo kako ukloniti pseću mokraću i neugodan miris iz tepiha

PODIJELITE ČLANAK

ODRASLI psi mokre u kući ili stanu iz više razloga te u pozadini mogu biti infekcija, bolest, starost ili tjeskoba. Nekada to naprave namjerno jer žele obilježiti svoj teritorij. Štenci su pak poznati po tome da ne znaju kontrolirati svoju potrebu za mokrenjem tako da, ako ste vlasnik psa, vjerojatno ćete se jednom morati pozabaviti uklanjanjem mrlja i mirisa psećeg urina, prenosi Dogster.

Vodikov peroksid, deterdžent za suđe i ocat

Ako se miris urina iz tepiha u potpunosti ne ukloni, mogao bi vašeg psa privlačiti da ponovno tamo mokri. Prvo starim ručnikom ili krpom upijte svu tekućinu te na to mjesto poprskajte kombinaciju koja se sastoji od četiri žlice vodikovog peroksida, dvije žlice mlake vode i nekoliko kapi deterdženta za suđe.

Nakon toga možete to mjesto poprskati mješavinom napravljenom od alkoholnog octa i vode te će ona neutralizirati miris urina. Ručnikom ili krpom dobro istrljajte to područje i ostavite da stoji barem 20 minuta prije nego što isperete toplom vodom i posušite krpom. Nakon toga posipajte sodu bikarbonu na to područje te će ona upiti zaostali miris.

Specijalizirana sredstva najbolja su za osušenu mokraću

Za osušenu mrlju od psećeg urina možda ćete morati upotrijebiti nešto jače nego što su vodikov peroksid, sapun za suđe i ocat. Na tržištu postoje specijalizirani proizvodi i sredstva namijenjena čišćenju tih tvrdokornih mrlja od pseće mokraće. Osim toga tepih možete i odnijeti na čišćenje u kemijsku čistionicu.

Ako mokrenje u kući postaje sve češći problem kod odraslog psa ili ako se pojavi iznenada, obratite se svom veterinaru. Poteškoće s mokrenjem mogu biti povezane s nizom različitih zdravstvenih problema pa svakako provjerite da nije nešto ozbiljnije u pozadini.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još