spot_img
spot_img
N24MagazinEvo što je Marija Šerifović dobila od srpske vlade nakon pobjede na...

N24

Evo što je Marija Šerifović dobila od srpske vlade nakon pobjede na Eurosongu

PODIJELITE ČLANAK

Na današnjoj sjednici premijer Andrej Plenković je Marku Purišiću, poznatom kao Baby Lasagne, u ime Vlade htio dodijeliti novčanu nagradu od 50 tisuća eura zbog osvojenog drugog mjesta na Eurosongu. No, on je odmah nakon obavijesti odbio tu nagradu.

Usporedba s Marijom Šerifović, koja je 2007. godine osvojila prvo mjesto na Eurosongu s pjesmom “Molitva”, zanimljiva je. Tada je predloženo da dobije nagradu od 80.000 eura, no umjesto toga, pjevačica je dobila kravatu i bombonijeru od tadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

 

 

“Sjećam se što je gospodin Tijanić tada rekao, to se nije dogodilo. Otišla sam na prijam k tadašnjem predsjedniku Borisu Tadiću. Pitao je: ‘Što mogu učiniti za vas?’ Što da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim što ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonijeru, to je to, to je jedina istina”, rekla je. Marija je u konačnici dobivenu kravatu poklonila svom menadžeru te je priznala da joj je najveća nagrada podrška obožavatelja koji su uz nju već dugi niz godina.

Plemenita gesta Lasagne raznježila Hrvate

Podsjetimo, Baby Lasagna je putem Instagrama poslao poruku Vladi i Hrvatima vezano za novčanu nagradu. “Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50 tisuća eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, započeo je Marko.

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatske Vlade, donira 25 tisuća eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom “Mladen Ćeulić”. Nadalje, ostalih 25 tisuća eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb”, napisao je Baby Lasagna.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img