spot_img
spot_img
N24VijestiBiHFOTOGALERIJA: Održan tradicionalni memorijalni turnir u olimpijskom boksu "Adis Spahić"

Sport

FOTOGALERIJA: Održan tradicionalni memorijalni turnir u olimpijskom boksu “Adis Spahić”

PODIJELITE ČLANAK

Tradicionalni, deseti po redu, memorijalni turnir „Adis Spahić, u organizaciji Bokserskog kluba Mostar, održan je u Sportsko-rekreativnom centru „Midhat Hujdur Hujka“, na kojem su se takmičili bokseri iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U svom obraćanju na početku turnira predsjednik uprave bokserskog kluba “Mostar”, Sudo Marić, istaknuo je Adisovu želju. Njegova želja je bila da promovira sport i okuplja mlade. U tom duhu Bokserski klub “Mostar” organizira memorijalni turnir koji nosi njegovo ime.

Na ovogodišnjem turniru, najboljim bokserom proglašen je Elmin Šemić član Bokserskog kluba „Mostar“, najbolji tehničar bio je Amir Jugo predstavnik Bokserskog kluba „Novi Grad“ Sarajevo, a najborbenijim parom su proglašeni Luka Dragićević predstavnik Bokserskog kluba “Kralj Tomislav” iz Čapljine i Halid Gakić član Bokserskog kluba „Ilidža“.

Podršku organizaciji Memorijalnog turnira u olimpijskom boksu “Adis Spahić” pružili su BH Telecom, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, te Sportski savez grada Mostara.

FOTOGALERIJA:

Za n24.ba: M.Z.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img