spot_img
spot_img
N24politikaFUP se oglasio o uhićenjima Zeljke i Zornića

N24

FUP se oglasio o uhićenjima Zeljke i Zornića

PODIJELITE ČLANAK
V.d. predsjednika Uprave Operator – Terminali FBiH Hermedin Zornić i v.d. člana Upravnog odbora spomenutog gospodarskog društva Slaven Zeljko uhićeni su u utorak zbog sumnje u nezakonito zapošljavanje više osoba.

Iz Federalne uprave policije povodom toga oglasili su se tek u srijedu, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo proveli aktivnosti iz svoje nadležnosti, te realizirali naredbu Županijskog suda u Sarajevu za pretresanje, a radi pribavljanja predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje produženog kaznenog djela ”zloupotreba položaja ili ovlasti” i kaznenog djela ”povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju”.

Izvršene su službene radnje pretresa u sjedištu gospodarskog društva Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i tom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela za koje se sumnjiče odgovorne osobe Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, H.Z. (1967.) iz Sarajeva i S.Z. (1988.) iz Mostara.

Po okončanju pretresa, osumnjičeni su uhićeni zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenih kaznenih djela, nakon čega su kriminalistički obrađena i u svojstvu osumnjičenih ispitana u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te uz odgovarajuće izvještaje, u zakonskom roku predani u daljnju nadležnostpostupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, priopćeno je u srijedu iz Federalne uprave policije.

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img