spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaGODINA DANA OD MASAKRA Sirena i prekid programa na godišnjicu masovnog ubojstva...

N24

GODINA DANA OD MASAKRA Sirena i prekid programa na godišnjicu masovnog ubojstva u beogradskoj školi

PODIJELITE ČLANAK

Godišnjica masovnog ubojstva u osnovnoj školi u centru Beograda obilježava se 3. svibnja cjelodnevnim komemorativnim programom pod nazivom “Buđenje”.

Ispred škole “Vladislav Ribnikar” okupio se veliki broj rođaka i prijatelja stradale djece, kao i građana koji će tijekom čitavog dana moći ostavljati cvijeće i upisuju se u knjigu sjećanja na devetero učenika i čuvara škole koje je hicima iz pištolja 3. svibnja 2023. ubio maloljetni učenik.

Školski prozori i čitava fasada na dijelu zgrade prekriveni su bijelom tkaninom s iscrtanim plavim pticama, piše Radio Slobodna Europa.

U 8:41, kada je maloljetni učenik počeo pucati, puštena je sirena, a mediji u Srbiji su na minut prekinuli emitiranje programa. Čitav prostor oko škole, koji je nazvan “Prostor tišine”, zatvoren je za promet.

Kod spomenika pjesnikinji Desanki Maksimović u obližnjem Tašmajdanskom parku od 9 do 19 sati bit će organiziran Forum u okviru kojeg će građani razgovarati o pitanjima koja se tiču uzroka i posljedica masovnih ubojstava 3. i 4. svibnja 2023. godine.

Završni glazbeno-scenski program bit će održan u Studentskom kulturnom centru u 20 sati, a zbog ograničenog prostora, građani će događaj moći pratiti na postavljenom ekranu na Tašmajdanu, kao i u direktnom prijenosu na televizijama.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img