spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaGodinama držala kćer zatvorenu, susjedi je nikad nisu vidjeli

N24

Godinama držala kćer zatvorenu, susjedi je nikad nisu vidjeli

PODIJELITE ČLANAK

Znali smo da je majka drži zaključanu u stanu, čak je i preko prozora stavila letve, da ne bi netko vidio šta se događa. Počele su kružiti razne priče. Majka nikoga nije puštala u stan, susjedi su prijavljivali slučaj policiji i Centru za socijalni rad, ali svi su rekli da ne mogu nasilno ući bez odobrenja tužiteljstva, ispričao je susjed.

Više od desetljeća pakla proživjele su psihički oboljele majka i kćer prije nego što je sustav reagirao na brojne prijave da im je neophodna pomoć. Naime, 41-godišnja žena više od deset godina provela u svojevrsnom ropstvu – zaključana u stanu u općini na sjeveru Crne Gore.
Jedan od stanovnika tog kraja ispričao je da djevojku nije vidio deset do petnaest godina. U osnovnoj i srednjoj školi bila je odlična učenica i druželjubiva djevojka. Majka je pak rijetko pozdravila i nije imala prijatelja.
Kaže kako joj se gubi svaki trag kad se vratila sa studija iz inozemstva.
Koliko je ovaj slučaj užasan svjedoči i događaj iz 2021. godine. Majka nije mogla ući u stan jer je nešto unutra palo i zaglavilo vrata, pa je bila prisiljena pozvati pomoć-
– Ušli smo preko balkona i vidjeli djevojku kako leži na podu pokrivena dekom. Ništa nije pričala. Napravili smo nekoliko fotografija da bi ih mogli pokazati nadležnim službama – rekao je sugovornik koji tvrdi da je fotografije pokazao socijalnim radnicima i policiji, čiji su službenici odmah otišli u stan, ali majka im nije htjela otvoriti vrata.
– Tri puta su slali zahtjev tužiteljstvu da im dozvoli da nasilno uđu u stan, ali sva tri puta su odbijeni. Prije dvadesetak dana slučaj je ponovo prijavljen i konačno je tužilaštvo odobrilo da se nasilno uđe u stan, što je i napravljeno – ispričao je i dodao da je ženu zatekao u istom položaju i na istom mjestu gdje je vidio i prije tri godine.
– Bila je zgrčena, ništa nije pričala i samo smo po disanju i treptanju očiju znali da je živa. Majka je zapomagala i vikala da joj ne uzimamo kćer, ali su obje vozilom hitne pomoći, uz pratnju policije, odvezene i smještene na odjel psihijatrije – objasnio je.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img