N24VijestiBiHGRAD KAŠTELA I OPĆINA KISELJAK POTPISALI UGOVOR O FINANCIRANJU UNAPRJEĐENJA KVALITETE JAVNE...

Bosna i Hercegovina

GRAD KAŠTELA I OPĆINA KISELJAK POTPISALI UGOVOR O FINANCIRANJU UNAPRJEĐENJA KVALITETE JAVNE RASVJETE

PODIJELITE ČLANAK

PROJEKT JE TRENUTNO U PROVEDBI, A OBUHVAĆA PODIZANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI ZAMJENOM POSTOJEĆIH RASVJETNIH TIJELA

Grad Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem i načelnik prijateljske Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak, potpisali su ugovor o financiranju unaprjeđenja kvalitete javne rasvjete i podizanja ekoloških standarda na području Kaštela i Kiseljaka. Naime, ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, sredinom srpnja ove godine, objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za Program poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalne zajednice. Nakon prijave na javni poziv, ministarstvo je donijelo odluku o odabiru projekta Grada kaštela i Općine Kiseljak koji iznosi više od 300.000  maraka, dok se ministarstvo obvezuje sufinancirati iznos od 180 tisuća kuna.

– Potpisivanje ovog ugovora je i praktični dio izvrsne suradnje s Općinom Kiseljak s kojom Grad Kaštela ima potpisanu povelju o prijateljstvu. Radi se o energetskom unaprjeđenju kojeg mi ionako već provodimo od početka godine, pa smo iskoristili priliku prijaviti se na poziv ministarstva i tako osigurati dio sredstava – kazao je Ivanović.

Mladen Mišurić Ramljak zahvalio je Ivanoviću na njegovanju dugogodišnjeg prijateljstva između Kiseljaka i Kaštela, te naglasio da je ovo sjajna prilika za produbljivanje prijateljskih odnosa na onoj praktičnoj razini.

Projekt je trenutno u provedbi, a obuhvaća podizanje energetske učinkovitosti zamjenom postojećih rasvjetnih tijela za one ekonomičnije tako da bi sve ulice s javnom rasvjetom do kraja ove godine trebale dobiti kvalitetniju i ekonomičniju javnu rasvjetu.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još