Ako želiš jednostavni i topli doručak, onda isprobaj heljdinu kašu s jabukama i cimetom. Uz sve to ovaj recept je prikladan i za vegane i bez glutena je.
Sastojci:
- 1 šalica heljdine krupice
- 2 šalice sojinog mlijeka
- prstohvat soli
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica paste od vanilije
- 1 kisela jabuka
Preljev:
- 2 žlice kokosovog jogurta
- 4 žličice maslaca od badema
- 1 jabuka
- 1 žlica pečenih lješnjaka
Priprema:
Heljdinu krupicu dobro isperi pod mlazom vode i ocijedi. Zakuhaj biljno mlijeko, lagano posoli i dodaj heljdinu krupicu. Dodaj cimet po ukusu, ekstrakt vanilije i naribanu kiselu jabuku. Kuhaj na laganoj vatri prema uputama na pakiranju, oko 8 minuta, zatim smanji vatru i ostavi heljdu u poklopljenom loncu još 10 minuta dok se sva tekućina ne upije. Heljdinu kašu posluži odmah ili čuvaj u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do tri dana. Prije posluživanja dodaj žlicu kokosovog jogurta, malo maslaca od badema, a na vrh stavi jabuku narezanu na kockice i pečene lješnjake.