spot_img
spot_img
N24VijestiBiHHNS BIH: Željka Komšića proglasiti nepoželjnom osobom

Odluka

HNS BIH: Željka Komšića proglasiti nepoželjnom osobom

PODIJELITE ČLANAK

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) donijelo je zaključak da se Željko Komšić „proglasi nepoželjnom osobom u svim područjima gdje institucije HNS-a imaju utjecaj i institucije koje su osnovane u ime hrvatskog naroda”.

– S obzirom da ta osoba, ne samo tijekom kampanje, nego i evo nakon završetka izbornog procesa i dalje grubo krši Ustav BiH iznošenjem raznih pogleda, ideja, mišljenja samo da treba osporiti i legalnost i legitimitet upražnjavanja mogućnosti hrvatskog člana Predsjedništva BiH – izjavio je predsjednik HNS-a Dragan Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Predsjednik HNS-a nije precizirao na koji način će pokušati osporiti izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, kazavši kako će „iskoristiti sve formalno-pravne mogućnosti koje postoje”.

Čović se osvrnuo i na odluku Europske komisije, kojom se za Bosnu i Hercegovinu uvjetno preporučuje status kandidata za punopravno članstvo u Europskoj uniji, kazavši kako su se članice HNS-a obvezale da daju svoj puni doprinos provedbi nužnih reformi – od Izbornog zakona do reformi u pravosuđu – kako bi u dvanaestom mjesecu BiH zaista i dobila kandidatski status.

Kada su u pitanju izborni rezultati, Čović je kazao kako je uvjeren da će stranke HNS-a imati „nužne većine” u domovima naroda, kako na razini entiteta tako i na razini države, te da će imati mogućnost formiranja vlast u šest županija u Federaciji BiH gdje su te stranke i do sada participirale u izvršnoj vlasti.

– Što si tiče budućih partnera u vlasti, to sam više puta rekao i to ću opet uraditi, legitimni predstavnici bošnjačkog naroda i legitimni predstavnici srpskog naroda bit će nam partneri i na entitetskoj razini i na razini Bosne i Hercegovine. Tko su ti, to ćemo znati kada Središnje izborno povjerenstvo proglasi konačne izborne rezultate – kazao je Čović.

Kao moguće partnere Čović nije isključio niti jednu političku stranku osim Demokratske fronte.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img