spot_img
spot_img
N24MagazinHrabra majka umrla je od raka, a pred smrt malenom je sinčiću...

Magazin

Hrabra majka umrla je od raka, a pred smrt malenom je sinčiću ostavila darove i dirljive videoporuke za njegovih sljedećih deset rođendana

PODIJELITE ČLANAK

Talijanka Laura Lonzi znala je da umire od raka, a u svojim posljednjim danima odlučila je pokazati kako majčina ljubav može živjeti i nakon smrti.

Ova 37-godišnja učiteljica u osnovnoj školi htjela je ostaviti jak utjecaj na život svog trogodišnjeg sina Tommasa, pa je odabrala darove za njegovih sljedećih deset rođendana, piše The Time a prenosi Jutarnji list.

Laura je, naime, pripremila deset knjiga koje će pratiti njezina dječaka kroz djetinjstvo. Za sina je snimila i četiri desetominutna videa u kojima mu objašnjava važnost škole, prijateljstva i ljubavi.

– Čak je predvidjela i neizbježna sentimentalna razočaranja, govoreći Tommasu kako se nositi s odbijanjem, kako ustati i vratiti se jači nego što je bio prije… Tražila je od njega da marljivo uči kako bi možda jednoga dana mogao postati liječnik i spasiti druge majke poput nje koje nisu uspjele pobijediti bolest – rekao je za Corriere della Sera Laurin suprug Alberto Salerno (37).

Ovoj hrabroj Talijanki rak je dijagnosticiran prošloga rujna. Nekoliko mjeseci prije toga imala je mjehuriće na koži koje je dermatolog tretirao kortizonom. No onda joj je lice počelo oticati i liječnik joj je propisao pretrage urina. Preminula je od karcinoma nadbubrežne žlijezde 28. lipnja.

Laura i Alberto upoznali su se u ljetovalištu prije osam godina, a vjenčali 7. lipnja ove godine, kad je svima bilo jasno da su njezine šanse za preživljavanje vrlo male.

– Sin joj je svaki dan donosio cvijet kako bi joj pomogao da ozdravi. Rekao sam mu da je njegova mama sad zvijezda na nebu, a on me pitao zašto ih je toliko. Odgovorio sam mu da su to majke druge djece. On kaže da je prepoznao Lauru jer je ona najsjajnija zvijezda – rekao je Alberto Salerno.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img