spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiHrvati više ne žele u Njemačku i Irsku, sve više ih bira...

N24

Hrvati više ne žele u Njemačku i Irsku, sve više ih bira ovu zemlju

PODIJELITE ČLANAK
Američki portal Remitly objavio je kartu koja pokazuje u koje zemlje se žele preseliti žitelji kojih zemalja.

Karta je izrađena na temelju Googleovih podataka o pretraživanju, specifično prilikom pretraga vezanih za posao i preseljenje.

Na portalu su istaknuli da je samo tijekom 2020. godine broj pretraživanja vezanih uz preseljenje u drugu državu porastao za gotovo 30 posto, što pokazuje da su ljudi više svjesni toga da je preseljenje u drugu državu životni put koji je moguće slijediti.

Prema Remitlyevoj karti Hrvati ne žele najviše otići u Njemačku, ni Irsku, već u Austriju, a ona je najpoželjnija destinacija i Slovencima. U kartu nisu uvršteni podaci za BiH.

Od svih država na Remitlyevoj karti najpopularnija je Kanada, u koju žele odseliti stanovnici mnogih bogatih zemalja, među kojima su Francuzi, Belgijanci, Irci i Britanci. Nakon toga slijedi Japan, pa Španjolska i zatim Njemačka, u koju priželjkuju preseliti mnogi stanovnici zemalja istočne Europe i Balkana. Njemačka je prvi izbor i Švicarcima, a Nijemcima, Austrijancima i Talijanima to je Švicarska.

Žitelji bogatih sjevernih zemalja Europe preselili bi zbog klime prije nego zbog novca. Nizozemci, Šveđani i Finci najviše pretražuju toplu Španjolsku.

Rusi pretražuju preseljenje u SAD, a Amerikanci i Kanađani preseljenje u Japan.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img