N24VijestiBiHImenovani novi članovi skupštine i upravnog odbora rukometnog kluba "Galeb"

N24-SPORT

Imenovani novi članovi skupštine i upravnog odbora rukometnog kluba “Galeb”

PODIJELITE ČLANAK

Rukometni klub “Galeb” održao je treću vanrednu skupštinu kluba na kojoj su imenovani novi članovi skupštine i upravnog odbora.

Za članove skupštine imenovani su: Amela Karadža Pilav, Tea Dedić, Lejla Pehilj, Haris Nazdrajić, Dženan Duraković, Manuela Zilić i Enes Efica.

Osim članova skupštine i upravnog odbora imenovani su novi predsjednik i direktor kluba. Predsjednikom kluba imenovana je Amela Pilav Karadža, dok je za direktora imenovan Dženan Duraković.

Dženan Duraković direktor kluba je upoznao članove skupštine i upravnog odbora sa budućim planovima i aktivnostima kluba. Duraković je obavijestio prisutne da je klub dobio podršku Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta HNK, a kao prioritete istakao je osnivanje omladinskog pogona kluba, jačanje prvog tima, reaktiviranje memorijalnog turnira “Midhat Hujdur – Hujka” te održavanje memorijalnog turnira Amela Dizdarević.

Tea Dedić je upoznala skupštinu i upravni odbor sa informacijom da traju pripreme kluba za nastup kluba na Interamnia kupu u Italiji. Dedić je napomenula da je “Galeb” pet puta” osvojio Interamnia kup, da očekuje kako će Galebice opet biti među najboljim učensnicama turnira, ali da je klubu potrebna pomoć sponzora. Također Dedić je istakla kako očekuje da će “Galebice” imati važnu ulogu na rukometnoj sceni Federacije BiH.

Pored svega navedenog klub je objavio da je u toku upis novih članica u školu rukometa.

Informacije o upisu možete dobiti na navedenom linku.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid025qzAjKR5SZ3iZ1q47TiGtkB969ATsxd8Z5YLpJwKTctFVCMc3hMShZVeXLNRYMKAl&id=100083151139808&mibextid=Nif5oz

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još