N24VijestiBiHIzetbegović: Hrvati u BiH imaju previše vlasti, Hrvatska je sudjelovala u UZP-u

Lider SDA

Izetbegović: Hrvati u BiH imaju previše vlasti, Hrvatska je sudjelovala u UZP-u

PODIJELITE ČLANAK

U Livnu je održana tribina SDA, na kojoj se okupljenima obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović koje je poslao i jasnu poruku da Hrvati u BiH imaju i previše.

Kada su u pitanju odnosi s Hrvatima, Izetbegović je naglasio potrebu izgradnje boljih odnosa, ali da se bilo kakvi iskoraci u rješavanju pitanja Izbornog zakona ne mogu riješiti pritiscima i ucjenama.

– Mi na te prijetnje i pritiske ne povijamo kičmu i nećemo je poviti. Da 400.000 Hrvata iz BiH žive u Hrvatskoj, dobili bi manje od desetine vlasti, a ovdje dobiju trećinu. Da je sreće, Hrvatska bi pomagala na pravi način. Imamo problem naše imovine u Hrvatskoj. Imali smo tu i udruženi zločinački pothvat, u kojem je i Hrvatska sudjelovala. Ne očekujemo nikakve odštete već promjenu odnosa prema BiH – izjavio je Izetbegović.

On je poručio i kako Bošnjaci u Livnu imaju poseban značaj.

– Mi ćemo uvijek biti s vama i uz vas. Jedan od razloga zašto OHR nije uradio ono što je namjeravano jeste planirani prag od tri posto, koji bi vam uskratio mogućnost predstavljanja u Domu naroda Parlamenta FBiH. Upravo je zastupljenost naroda iz sredina u kojima su u manjini od ključne važnosti. Istrajat ćemo u nastojanjima da vas zaštitimo i u tome nećemo popustiti niti milimetar – poručio je Izetbegović, prenose mediji.

Izetbegović se osvrnuo i na političke oponente SDA, odnosno stranke koje su formirali bivši kadrovi SDA i građanske stranke.

– Da je sreće, svi bi zajedno napravili jedan “probosanski” (kako sebe kolokvijalno nazivaju bošnjačke stranke sa sjedištem u Sarajevu op.) front koji bi imao 60 posto ruku i s kojim bi zaustavili ovo što nam rade – poručio je Izetbegović.

Najavio je Izetbegović da će SDA nakon Općih izbora i izborne pobjede pozvati sve progresivne snage na stvaranje jedinstvenog bloka koji će omogućiti napredak države Bosne i Hercegovine i bolje životne uvjete za sve njene građane, priopćeno je iz SDA.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još