N24VijestiBiHIzetbegović: Mi ne možemo bez HDZ-a

N24-POLITIKA

Izetbegović: Mi ne možemo bez HDZ-a

PODIJELITE ČLANAK

“Dakle, SDA je od nekih “kriminalaca dobila neki novac”. Prije devet mjeseci su rekli da SDA doprinosi disfunkcionalnosti FBIH. HDZ petu godinu blokira faktički FBiH, odnosno imenovanje novog saziva federalne vlade i onda se HDZ-u pomogne, a SDA se optuži da doprinosi disfunkcionalnosti!?”, poručio je na današnjem obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, lider ove stranke Bakir Izetbegović, piše N1.

“Vjerujete li vi svom sjećanju i onome što ste svjedočili protekle četiri godine? Je li zaista SDA kriva za neimenovanje vlade i blokade?”, kazao je Izetbegović u obraćanju i dodao:

“Ako je SDA kriva za blokade i ako je dobila jedan fening od kriminalaca uz pomoć Osmana Mehmedagića, onda takva stranka ne treba biti u Vladi. Neka dokažu ove stvari, neka ne lijepe etikete. Prvu naravno ne mogu dokazati, HDZ je blokirao FBiH, a ne SDA”.

“Na neistinama baziraju nepravdu i od nas traže da u tome sudjelujemo”.

“Znači HDZ i SNSD su dobri, a SDA nije? U takvom nečemu sigurno nećemo sudjelovati”.

“Ne možemo formirati vladu bez HDZ-a, ne mogu ni oni bez nas. Niti bez SDP-a. Prvi postulat: urazumite se, pročitajte Ustav. Dođite pameti ljudi, pročitajte Ustav. Ne možete to uraditi bez nas”, smatra Izetbegović i dodaje:

“Kad se toliko njih ujedini protiv vas, onda se morate zapitati zašto je to tako i ima li tu vaše krivice. Mi je još nismo našli. Dodik je jučer udario šamar međunarodnoj zajednici, zašto se nisu s njim pozabavili? Zašto to samo rade Bošnjacima? Branili smo ovu zemlju od daleko nadmoćnijeg JNA i obranili je. Obranit ćemo i danas. Naravno da nam je stalo do ove zemlje, ali se nećemo povući”.

Komentirajući uvođenje sankcija za Osmana Mehmedagića i stavljanje na crnu listu, Izetbegović je kazao:

“Ne možemo pristati na to kako se kojem veleposlaniku učine zanimljivim tračevi iz sarajevskih kavana, da on to prenosi State Departmentu i oni se na to pozivaju. Ovo su pokupljeni tračevi sarajevske čaršije na koje nasjeda Američko veleposlanstvo”.

Na pitanje o sagi koja se razvila zbog diplome njegove supruge Sebije Izetbegović, poručio je:

“Profesor Kurjak je rekao da rekao da moja supruga nije nikada bila kod njega na diplomskom. Onda su ljudi našli snimke i dokaze na kojima je njegov dirljiv govor. Možete vjerovati svojim ušima i očima ili onome što Rektorat radi”.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još