spot_img
spot_img
N24VijestiBiHIZVANREDNI TROŠAK Vlasnik najvećeg tržnog centra u BiH ostao bez višemilijunske zarade

KAKO JE TO MOGUĆE?

IZVANREDNI TROŠAK Vlasnik najvećeg tržnog centra u BiH ostao bez višemilijunske zarade

PODIJELITE ČLANAK

Kompanija Magros Veletrgovina koja je u vlasništvu saudijskog biznismena Sulaimana Al Shiddija, ostala je bez skoro cijelog profita za prošlu godinu.

Naime, kompanija na čijem zemljištu je izgrađen i u okviru koje posluje najveći tržni centar u BiH – Sarajevo City Center ili SCC, prošlu godinu je završila s dobiti od ‘samo’ 352 tisuće KM, piše BiznisInfo.ba.

Usporedbe radi, godinu ranije čista zarada je iznosila 12,7 milijuna maraka. Kompanija je i prošle godine dobro poslovala i dobit je trebala biti puno veća, čak veća nego u 2022. Naime, ukupni prihodi su u 2023. porasli za oko 3,5 milijuna KM na preko 38 milijuna maraka.

No, pojavio se ‘izvanredni’ trošak. Naime, riječ je o, kako se navodi, ‘neto kreditnom gubitku od financijske imovine po amortiziranom trošku’, a u iznosu od 16 milijuna maraka.

Ova stavka je praktično izbrisala dobit kompanije za 2023. godinu, ostavljajući samo mali dio.

Podsjetimo da je Al Shiddi grupacija prošle godine istisnula male dioničare i preuzela sto posto vlasništva u tvrtki Magros Veletrgovina. Sama kompanija Magros Veletrgovina posluje dobro što znači da, ako se isključe ovakvi izdaci, nema opasnosti za njeno poslovanje.
Al Shiddi je u BiH bio i vlasnik propale avio-kompanije Fly Bosnia.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img