spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaJosipa su u Irskoj ubili, a Davida teško ozlijedili: ‘Ima sedam fraktura...

N24

Josipa su u Irskoj ubili, a Davida teško ozlijedili: ‘Ima sedam fraktura lubanje, hematom u mozgu…’

PODIJELITE ČLANAK

Irski huligani su pretukli dvojicu hrvatskih mladića od kojih je jedan smrtno stradao. Preživjeli David Družinec pretrpio je teške ozljede mozga i zubala, a da stvar bude još gora, nakon strašnog događaja su ga izbacili iz stana.

Hrvati u Irskoj su započeli prikupljanje novčane pomoći za unesrećenog Hrvata. Novac mu je potreban za operacije, a i za smještaj, jer  jadan mladić sad doslovno na ulici.

 

 

U vezi s ubojstvom Davidova prijatelja Josipa Štroka u okrugu Clondalkin uhićena su trojica muškaraca. Sva trojica trenutno su zadržana u policijskim stanicama u Dublinu. Objavu o početku prikupljanja donacija prenosimo u cijelosti:

Na Uskrs je lutao dublinskim ulicama‘

“Vjerojatno ste već čuli za slučaj brutalnog premlaćivanja dvojice Hrvata u Dublinu, događaj koji se dogodio u subotu, 30. ožujka, a nažalost je rezultirao smrću našeg sunarodnjaka Josipa Štroka. David Družinec je uz gubitak svog najboljeg prijatelja iz djetinjstva, pretrpio teške tjelesne ozljede: sedam fraktura lubanje, podljeve po očima, dva različita prijeloma nosa te hematom unutar mozga, koji ako ne prođe, može stvoriti velike probleme za daljnje funkcioniranje mozga. Od udaraca su stradali i zubi, neki su mu doslovno pomaknuti iz mjesta.

Nakon tog tragičnog događaja, David je izbačen iz unajmljenog stana, doslovno na cestu. Na Uskrs, u tako teškom stanju, krvavog lica, lutao je dublinskim ulicama u potrazi za hostelom.

Uz teške fizičke posljedice, David je također pretrpio tešku psihičku traumu. Istraga je još uvijek u tijeku, osumnjičeni su privedeni, a David sve troškove liječenja mora snositi sam. Svjesni smo da su ti troškovi veliki, a David nije sposoban, ni fizički ni psihički, za rad.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img