Ukusnu poslasticu možete lako pripremiti sami!
Ako želite da vam već sad kuća miriše na praznike, pripremite danas kandiranu koru od naranče.
Jednom kada ih pripremite, možete ih umakati u čokoladu, koristiti kao ukras za torte ili koktele. Količina sastojaka u ovom receptu je dovoljna da napunite jednu malu staklenu posudicu.
Potrebni sastojci:
- oko 2 litre vode
- 3 velike naranče
- 400 g šećera
- ½ žličice soli
Priprema:
- Cjedilo stavite u sudoper, a dio vode stavite u posudu i pustite da prokuha.
- Ogulite naranče tako da imate komade široke oko 1 ili 2 cm. Možete ih nožem skratiti ako je potrebno.
- Dodajte ih u posudu s vodom (može biti i tava) i neka se kuhaju 30 sekundi.
- Iscijedite ih. Stavite u tavu opet vodu i ponovite. Ovaj postupak je potrebno ponoviti tri puta.
- Sad stavite preostalu vodu u tavu, šećer (ostavite dovoljno šećera kako biste ih na kraju mogli ukrasiti) i sol te smanjite vatru i kuhajte dok se kora ne opusti i dok se tekućina ne pretvori u fini sirup, otprilike 20 minuta.
- Veću posudu ili tanjur obložite masnim papirom, izvadite koru iz sirupa i složite na papir za pečenje. Pustite da se suše na zraku najmanje 6 sati.
- Stavite preostali šećer u posudu te dodajte kore naranče i dobro protresite kako bi se u potpunosti bile obložene šećerom.
n24.ba