Sastojci:
- 500 g purećih ili pilećih prsa
- 1 žlica sezamovog ulja
- 2 žlice sojinog umaka
- 2 žlice meda
- 2 crvene paprike, nasjeckane na kockice
- 2 žute paprike, nasjeckane na kockice
- 3 mrkve, narezane
- glava brokule, izrezana na cvjetove
- 2 crvena luka, narezana na kockice
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol, papar, češnjak u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano poprskajte lim za pečenje sprejom za pečenje ili ga namastite. Umjesto toga možete na njega i postaviti papir za pečenje. Stavite piletinu na lim za pečenje. U maloj zdjelici umutite sezamovo ulje i umak od soje. Smjesu ravnomjerno premažite preko piletine. Na lim za pečenje stavite crvenu papriku, žutu papriku, mrkvu, brokulu i crveni luk. Prelijte maslinovim uljem i lagano ga promiješajte. Začinite solju i paprom, češnjakom te drugim začinima po želji. Pecite dok povrće ne omekša i piletina bude potpuno pečena, 20 do 25 minuta. Izvadite iz pećnice i ukrasite peršinom ili parmezanom!