N24VijestiKomesar za proširenje EU stiže u BiH

Vijesti

Komesar za proširenje EU stiže u BiH

PODIJELITE ČLANAK

Oliver Varhelyi, komesar Europske unije za susjedske odnose i proširenje u Bosnu i Hercegovinu, točnije, Sarajevo stiže 28. studenog gdje će se sastati s članovima Predsjedništva BiH.

Ovo je prva posjeta jednog europskog dužnosnika novom sazivu Predsjedništva BiH, a kojeg čine predsjedavajuća Željka Cvijanović te članovi Željko Komšić i Denis Bećirović, prenosi N1.

S obzirom na to da je Varhelyi jučer potvrdio da bi BiH u narednih mjesec mogla dobiti kandidatski status za članstvo u Europsku uniju, vjerojatno će to biti jedna od glavnih tema ovog sastanka.

“Unutar Europske komisije udvostručili smo napore da bismo stavili na sto prijedloge o proširenju. Ove godine smo već dali kandidatski status Ukrajini, Moldaviji i Gruziji, a vjerujem da ćemo ove godine imati još jednu pozitivnu odluku o BiH”, izjavio je Varhelyi na konferenciji za novinare u Barceloni, gdje se održava Forum 43 zemlje Unije za Mediteran.

Dobre vijesti za građane BiH, Varhelyi najavio kandidatski status za EU

On je naveo da time daju novi život proširenju, ali je istakao da je proširenje zahtjevan proces. Poručio je da će sada biti na zemljama kandidatima da prvo ispune svoje zadaće.

Iz Predsjedništva BiH su saopćili da će Varhelyija primiti u 15:00 sati te da će nakon susreta u Svečanom salonu s početkom u 15:45 sati biti održana tiskovna konferencija.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još