N24VijestiBiHKomšić: Jučer Plenković, danas Milanović. Opet vire preko ograde, oni bi vodili...

N24 VIJESTI

Komšić: Jučer Plenković, danas Milanović. Opet vire preko ograde, oni bi vodili BiH

PODIJELITE ČLANAK

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić iskoristio je izbornu kampanju koja traje u njegovoj zemlji kako bi zaoštrio sukob s hrvatskim političarima koje optužuje za miješanje u unutarnje poslove BiH. Na predizbornom skupu u Olovu, u središnjoj Bosni, Komšić je kazao kako hrvatski predsjednik Milanović “dobacuje preko ograde” i pokušava utjecati na stanje u BiH, što mu neće biti dopušteno.

“Jučer Plenković, danas Milanović. Opet nam vire preko ograde, opet bi da uređuju po BiH, opet bi da upravljaju po BiH. Opet hoće ponižavati, pogotovo Milanović, pa priča: ‘Pa hajde neka kroz Sarajevo prođe dvije tisuće Srba.’ Što ne bi prošlo? U čemu je problem?” kazao je pred svojim simpatizerima Komšić dodajući kako Sarajevom mogu šetati svi dobronamjerni ljudi, no pitanje je može li baš svatko prošetati bez problema Trgom bana Jelačića u Zagrebu.

Komšiću je zasmetala Milanovićeva izjava od subote kojom je kritizirao oklijevanje visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene izbornog zakona BiH kojima bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u Domu naroda parlamenta Federacije BiH.

Milanović optužio Schmidta

Milanović je Schmidta optužio da je ustuknuo pred prosvjedima koje su bošnjačke i građanske stranke organizirale pred njegovim uredom u Sarajevu potkraj srpnja.

“Hajde neka dvije tisuće Srba ili Hrvata iz Mostara dođe u Sarajevo (prosvjedovati) pa da vidimo kako će proći”, kazao je Milanović, usput predbacivši hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da se prekasno počeo zalagati za prava Hrvata u BiH.

Komšić pokušava dobiti četvrti mandat u Predsjedništvu BiH natječući se za člana iz reda hrvatskog naroda. U izbornoj kampanji obilazi gotovo isključivo općine s bošnjačkom većinom, a pritom obećava kako će se, pobijedi li protukandidatkinju iz HDZ-a Borjanu Krišto, dosljedno zalagati za preustroj BiH u građansku državu.

Iz Olova je poručio kako BiH nikada neće ući u Europsku uniju “bude li onakva kakvom je zamišljaju HDZ i Schmidt”.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još