spot_img
spot_img
N24VijestiBiHKonaković u Zenici: “BHI – KF” je primjer kako se treba boriti...

Politika

Konaković u Zenici: “BHI – KF” je primjer kako se treba boriti za državu BiH

PODIJELITE ČLANAK

U prepunom Bosanskom narodnom pozorištu (BNP) Zenica, kao i prepunom foajeu, sinoć je održana Osnivačka skupština “Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad (BHI – KF) kojoj su prisustvovali brojni građani, javne ličnosti, te predstavnici političkih partija koji smatraju da građani BiH zaslužuju promjene…

Prisutnima u zeničkom pozorištu sinoć se, između ostalih, impresivnim govorom obratio Elmedin Dino Konaković, predsjednik “Narod i Pravda”.

Ovo je vrlo važan politički trenutak u teškom vremenu za BiH. Vi ste za kratko vrijeme od političke senzacije stigli do snažne političke organizacije. Borba pojedinca protiv korumpiranog državnog sistema.
Nikada jedan čovjek protiv snažne organizacije nije tako snažno do nogu porazio jedan uhodan sistem, kao što je to uradio Fuad Kasumović. Kada smo mi obilazili mjesta i objašnjavali ljudima da se mogu dogoditi promjene, navodili smo za primjer Kasumovića.Od samog početka ste bili primjer, a večeras dokazujete da izrastate u ozbiljnu političku organizaciju. Naše priče su slične, napustili smo pozicije jer nismo mogli trpjeti da smo dio sistema zbog kojeg nikome ne možemo pogledati u oči i radimo nešto dobro u tim sistema. Izašli smo na put korumpiranoj i snažnoj hobotnici, ali smo se, vidi se to večeras, snažno uspjeli suprostavljati.

Za ovakve pobjede je potrebna izvanredna energija i hrabrost, pa smo u svemu što Kasumović radi pronašli i sebe. Vi ste primjer kako se treba boriti za državu BiH! Mi smo se suprostavili sistemu, a sada se spremamo da ga preuzmemo i vratimo na pravi put.

Neizmjerno smo sretni što se večeras osnovala snažna politička opcija. Vi ste spremni da oni koji žele da se bore, pristaju na lažne kompromise; da samo takvi ljudi mogu istinski mijenjati stanje u zemlji. To su oni hrabri i buntovni, kakvih je večeras puna sala i naša država BiH – kazao je, između ostalog, Konaković.
PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img