spot_img
spot_img
N24VijestiKoronavirus u Sloveniji

Trenutno stanje u Sloveniji

Koronavirus u Sloveniji

PODIJELITE ČLANAK

Poznato je da sve više zemalja uvodi nove restrikcije zbog širenja epidemije koronavirusa. U Sloveniji za sada neće uvoditi ništa novo, osim ako dosadašnje mjere ne budu poštovane.

Ministar zdravstva Janez Poklukar izvajio je da se vlada nije odlučila za prijedlog epidemiologa da se uvede nastava na daljinu.  Prihvatila je njihovu sugestiju da javni sektor i opće gospodarstvo što više radi od kuće, a pooštrit će se i kontrole COVID potvrda u javnom prijevozu i školama.

40-postotni rast zaraza među djecom od pet do 14 godina bilježi se ovih dana u školama. Važan izvor zaraza je javni prijevoz u kojemu će se uvesti strožije mjere. Utvrdi li se da se pravila o nošenju maski i COVID potvrdama u javnom prijevozu ne poštuju, onda su na tom području uskoro moguće nove restrikcije, najavio je Poklukar.

Andrej Šircelj kazao je na istoj konferenciji za novinare da je vlada odobrila solidarnu pomoć najugroženijim skupinama.
Umirovljenicima s mirovinom do najviše 510 eura idući mjesec biti isplaćen jednokratan dodatak od 300 eura, manje dodatke dobit će i invalidi, studenti i poljoprivrednici te još neke kategorije, a vlada je za te namjene rezervirala 180 milijuna eura.

Bolnice trenutno broje 1127 oboljelih, 13 više nego prethodnog dana, a na intenzivnoj su njezi 252 pacijenta, jedan manje nego u četvrtak. Prema podacima vlade, najmlađi hospitalizirani pacijent ima 18 godina, a najmlađi pacijent na intenzivnoj njezi 26 godina.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img