Zasladite jesenje dane predivnom slasticom od jabuka.
Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3-4 žlice mlijeka
Za kremu:
- 1 kg očišćenih i narezanih ili naribanih jabuka fuji i gala
- 1/2 l vode
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 pudinga od vanilije
Priprema:
Biskvit:
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Miksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom te postupno dodajite brašno, mlijeko i prašak za pecivo. Čvrsti snijeg od bjelanjaka dodajte laganim miješanjem kuhačom u smjesu od žumanjaka, šećera i brašna. Izlijte smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180ºC oko 30 minuta.
Krema:
U većoj posudi zakuhajte jabuke, vodu i šećer. Kuhajte dok se jabuke ne počnu raspadati. Tada dodajte pudinge razmućene u malo vode (tek toliko da se razmute sve grudice) i skuhajte do kraja. Vruću kremu izlijte na prohlađeni biskvit i sve dobro ohladite (najbolje u hladnjaku tijekom noći) pa premažite kolač slatkim vrhnjem.