N24VijestiKrišto dala obećanje o poboljšanju životnih uvjeta

N24-VIJESTI

Krišto dala obećanje o poboljšanju životnih uvjeta

PODIJELITE ČLANAK

Predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto (HDZ BiH) je obećala da će novi saziv državne vlasti raditi na poboljšanju životnih uvjeta.

Zadovoljna je zbog toga što su novi članovi Vijeća ministara izabrani u rekordnom vremenu nakon prošlogodišnjih Općih izbora, prenosi Jabuka.tv.

Obvezani smo na odgovornost, da radimo na dijalogu, gradimo povjerenje, da radimo na stvaranju boljih životnih uvjeta, istaknula je Krišto.

Poručila je kako državna vlast mora opravdati status kandidatkinje za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, a koji je naša zemlja nedavno dobila. Napomenula je da se to mora ostvariti reformama.

Moramo sve učiniti da napravimo iskorak kako bi Bosna i Hercegovina zaista postala politički stabilna i gospodarski jaka. Ono što ćemo raditi i na čemu ćemo inzistirati jeste da imamo suradnju izvršne i zakonodavne vlasti. Napretka ne može biti bez sinergije ove dvije grane vlasti, naglasila je predsjedateljica Vijeća ministara.

Izrazila je nadu kako će nova državna vlast krenuti pravim putem od samoga početka.

Želim još naglasiti, maloprije sam kazala tijekom primopredaje, što se tiče Vijeća ministara i prošlog saziva da je bilo problema oko funkcioniranja. Moj će pristup biti kako smo danas prisegnuli, da ćemo poštovati Ustav, sve zakone i poslovnike. Da se držimo toga da u svom radu poštujemo i procedure, a naravno svakako vodeći računa i da sadržaj bude ono što je obveza i odgovornost svih nas, zaključila je Krišto.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je s 23 glasa za i 19 glasova protiv dao potporu za imenovanje novog saziva Vijeća ministara.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još