N24ReceptiKruh s niskim udjelom ugljikohidrata

N24-RECEPTI

Kruh s niskim udjelom ugljikohidrata

PODIJELITE ČLANAK

Dijete s niskim udjelom ugljikohidrata pravi su hit već godinama jer daju brze rezultate. To je prepoznala i prehrambena industrija pa se sada gotovo u svakoj trgovini može naći proteinski kruh. Ali unatoč što piše da je proteinski on ipak sadrži ugljikohidrate što je za keto dijetu načelno neprihvatljivo.

Pogledajte recept za kruh s niskim udijelom ugljikohidrata

Sastojci:

  • 2 zrele banane, narezane na komadiće
  • 6 velikih jaja
  • 6 žlica otopljenog maslaca
  • 2 čajne žlice ekstrakta vanilije
  • 3 šalice bademova brašna
  • 4 žlice cimeta
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1/8 čajne žlice soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.  Dodajte banane, jaja, vaniliju i rastopljeni maslac i miksajte električnim mikserom. Dodajte suhe sastojke i izmiksajte. Obložite kalup za kruh promjera 23 x 13 cm papirom za pečenje i napunite ga tijestom. Pecite u pećnici 50 minuta ili dok čačkalica umetnuta u tijesto ne izađe čista.  Provjerite kruh kad prođe pola vremena za pečenje. Ako vrh postane previše smeđ, ovlaš ga prekrijte aluminijskom folijom. Pustite ga da se ohladi najmanje 30 minuta. Narežite na šnite.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još