spot_img
spot_img
N24MagazinAutomagazinKupili polovni električni auto, a onda saznali neugodnu vijest

Automagazin

Kupili polovni električni auto, a onda saznali neugodnu vijest

PODIJELITE ČLANAK

Kupnja rabljenog automobila donosi niz rizika, posebno kad kupujete električni automobil.

Obitelj s Floride neugodno se iznenadila vlasništvom polovnog električnog automobila. Ono što se na početku činilo odličnom kupovnom završilo je šokantno i s neplaniranim troškovima.

 

 

Oni su nedavno kupili polovni Ford Focus Electric iz 2014. godine, simpatični kompakt s elektromotorom od oko 147 KS i dosegom do 160 km. Primjerak s nešto više od 96.000 km platili su 11.000 dolara, ili oko 80.000 kuna.

“U početku je sve bilo uredu. Obožavala sam ga. Bio je malen, tih i sladak. I onda je odjednom prestao raditi”, izjavila je vlasnica za KVUE News. Nakon samo šest mjeseci korištenja automobil je završio na servisu, gdje im je savjetovana zamjena baterije, što im je ponuđeno po cijeni od čak 14.000 dolara, i to bez uključenih radova. Druga opcija je bila otkup automobila, za što im je ponuđeno tek 500 dolara, odnosno 22 puta manje nego što su ga platili.

 

 

Naknadno su doznali kako baterije za ovaj automobil više nisu dostupne. Iako nije poznato, vrlo je vjerojatno da su se na kraju odrekli automobila za simboličnu protuvrijednost.

Obitelj stoga savjetuje svim potencijalnim kupcima da se prije raspitaju o tematici i konkretnom modelu. U svakom slučaju, ako se radi o starijem automobilu, valja imati na umu mogući trošak baterije, koji je ponekad čak i veći od cijene automobila.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img