spot_img
spot_img
N24MagazinAutomagazinLegendarna Buba se vraća, a cijena je…

N24 automagazin

Legendarna Buba se vraća, a cijena je…

PODIJELITE ČLANAK

Milivie je novoosnovana njemačka tvrtka koja na autoscenu želi vratiti legendarnu Bubu.

Naravno, u pitanju je poseban restomod posebne cijene. Automobil je najavljen skicama, a obznanjeno je kako će biti proizvedena svega 22 primjerka kojima se odaje počast ukupno 22 milijuna proizvedenih primjeraka originalne Bube. A svaki primjerak nudi se po početnoj cijeni od nevjerojatnih 570.000 eura.

Usprkos inflaciji i očitoj modernizaciji nema onoga tko se neće pitati zašto ova Buba košta više od većine supersportskih automobila. Upitnik će nam ostati nad glavama još neko vrijeme jer osnivač tvrtke Jonathan Engler zasad ne otkriva puno.

 

 

Za početak tu je činjenica da se svaki Milivie 1 (to je službeno ime modela) zasniva na originalnom primjerku VW Beetle 1303. Premotajte nekoliko tisuća radnih sati unaprijed i trebali biste dobiti automobil sa skica. Spomenimo tek kako je ispred stražnjeg poklopca 2.28-litreni četiri cilindraš bez elektronike. Ima dvostruki Weberov rasplinjač, a usuglašen je s četiri-stupanjskim ZF-ovim automatskim mjenjačem iz Porsche Carrere 2.

 


I dok je izvana retro, restomod Bube je iznutra u potpunosti u skladu s trendovima. Prepoznatljivog je izgleda, ali opremljen modernom opremom koja uključuje digitalni kokpit, bežično punjenje, hi-fi audiosustav i još mnogo toga.

 

 

Prve isporuke kreću idućeg ljeta, a kompletna naklada bit će dovršena dvije godine kasnije. Priznajte, Englerova ideja da oživi najveće njemačke ikone autoindustrije već na prvom primjerku izgleda odlično. Ali opet, 570.000 eura!

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img