spot_img
spot_img
N24VijestiBiHMehmedović: Poslao poziv Schmidtu

N24-POLITIKA

Mehmedović: Poslao poziv Schmidtu

PODIJELITE ČLANAK

Zastupnik u Zastušničkom domu Parlamentane skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović pozvao je visokog predstavnika Christiana Schmidta i ključna veleposlanstva u BiH da razmotre donošenje odluke koja će onemogućiti da bilo koja politička stranka bude nezaobilazan faktor.

”To znači da se izmjenama Ustava FBiH ili BiH izvrši transfer političke moći prema nekoj etničkoj grupi u BiH, što dovodi do destabilizacije, bilo to u formiranju vlasti ili u funkcioniranju BiH. To BiH danas čini talac Hrvatske i HDZ-a”, istaknuo je.

Time su, tvrdi on, Amerika i EU potrošile skoro 30 godina da bi od BiH napravile “surogat” u kojoj su neki ipak “jednakiji”.

”Koliko puta smo čuli da je HDZ nezaobilazan faktor u formiranju vlasti i funkcioniranju BiH? Ili SNSD ili SDA?! Bezbroj, posebno nakon nametanja ustavnih promijena 2. litopada nakon što je tim nametanjima izgirano povjerenje u izborni proces i demokraciju u BiH a gotovo sigurno i položen kamen temeljac za ukidanje institucije visokog predstavnika i OHR-a”, kazao je.

To je do sada, dodao je Mehmedović, po pravilu bio dio usluge velikodržavnim projektima.

”U tom konceptu u kojem je jedna ili više stranaka u ovom ili onom formatu “nezaobilazan faktor”, izvršena je pravna destrukcija BiH i uveden koncept komunističke stranke i jednopartijskog etničkog sistema, a znamo kome to danas najviše odgovara i u čiju dugoročnu korist radi”, istaknuo je Mehmedović upriopćenju.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img