N24VijestiBiHMemorijalna utrka „Svim majkama Lašvanske doline koje su izgubile svoje voljene“

Društvo

Memorijalna utrka „Svim majkama Lašvanske doline koje su izgubile svoje voljene“

PODIJELITE ČLANAK

Udruge Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane, predstavnici općina Lašvanske doline, Udruga maratona „Heroji ne umiru ŽSB“ (u osnivanju) i Udruga NRO HVO HB ŽSB organiziraju 20. studenog Memorijalnu utrku „Svim majkama Lašvanske doline koje su izgubile svoje voljene“.

Organizacijski odbor je donio odluku o organiziranju ove maratonske utrke u znak zahvalnosti svim majkama koje su proživjele tragedije, smrti i nestanak svojih voljenih sinova, muževa, članova obitelji.

O majkama i njihovoj ulozi u Domovinskom ratu se jako malo govori, a za slobodu hrvatskog puka dale su najmilije, dale su dio sebe, dale su sve.

Prema planu, start utrke je planiran ispred Središnjeg spomen-obilježja Hrvatskim braniteljima u Novom Travniku, od 9 sati, a završnica bi bila u Vitezu.

Ruta utrke je sljedeća: Novi Travnik – Rankovići – Bučići – Nević Polje – Prahulje – Podolac – Ratna bolnica Nova Bila – Grgino Polje – Jardol – Križančevo selo – Vitez.

Ovoj maratonskoj utrci pridružit će se i 50-ak članova Udruge maratonaca „Heroji ne umiru“ Sisačko-moslavačke županije iz Republike Hrvatske. Pokrovitelj utrke je Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Cilj Memorijalne utrke je sjećanje na žrtvu hrvatskih branitelja i doprinos za slobodu hrvatskog puka.

Memorijalnoj utrci se mogu pridružiti svi zainteresirani, od djece do odraslih.

(KK/Notra.ba)

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još